INGREDIENTAI: 1 kilogramas arbūzo (minkštimo, jau be žievės)
0.5 kilogramo cukraus
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Atskirti arbūzo minkštąją dalį nuo žievės, išrinkti sėklas.
2.
Arbūzą supjaustyti mažais gabaliukais ir sutrinti šakute arba elektriniu smulkintuvu.
3.
Į puodą sudėti arbūzą, suberti cukrų ir virti ant nedidelės ugnies, vis pamaišant apie 25 minutes. Tada įspausti citrinos sultis ir pavirti dar 5 minutes. Verdant keisis arbūzo spalva, skystis ims tirštėti ir taps klampesnis.
4.
Išvirtą masę perkošti per sietelį. Karštą sirupą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais, verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais.
5.
Stiklainius apversti, apkloti antklode ir leisti visiškai atvėsti. Tada laikyti vėsiame rūsyje arba sandėliuke.
Patarimai:
•
Iš šio kiekio paruošite apie 450 ml sirupo.
•
Jei po nurodyto virimo laiko sirupas atrodo per skystas, dar pakaitinkite kelias minutes. Bet neperkaitinkite, nes vėsdamas jis dar tirštės, tad perkaitinus gali imti cukruotis.
•
Aatidarytą arbūzų medaus indelį reikėtų laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2-3 savaites.
•
Stiklainius aš sterilizuoju taip - švariai išplaunu, tada kepimo skardą iškloju rankšluosčiu ir ant jo sustatau stiklainius kakleliais į apačią. Dedu į iki 100 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kaitinu apie 30 minučių.